Forum bloga www.pokemon-rpg.blog.onet.pl
Administrator
- tu jesteś
Użytkownik
Niepewnie, wolnym krokiem wchodzę do lasu, przy okazji oglądając jego piękno ...
Administrator
Przeszedłeś kilkanaście metrów i usłyszałeś czyjś głos.
????: A Ty co taki nieśmiały? Jeżeli nie jesteś pewny siebie, przeżyjesz tu piekiełko. *powiedział dziewczęcy głos*
Użytkownik
Spragniony jakichkolwiek wydarzeń i ciekawy czyjegoś głosu, ostrożnie ruszyłem w kierunku źródła dźwięku .
Administrator
Naglę tuż przed ciebie wyskoczył Leafeon
Użytkownik
Stanąłem osłupiały . Powoli zacząłem się cofać, wyciągając po cichu PokeBall z Jaszczurem, myśląc, że Pokemon może zaatakować . Powiedziałem do niego :
- Hej mały ... Nie chcę Ci zrobić krzywdy . Nie zranię Cię - tłumaczyłem - Pozwól mi spokojnie odejść . Chcę się tylko dowiedzieć kto przed chwilą się odezwał - nie przerywałem - Więc jak ? Mogę przejść ? - spytałem Leafeon'a .
Administrator
W tej samej chwili zza krzewów wyszła dziewczyna, która oświadczyła, że chce z tobą walczyć. Przy jej boku stanął Leafeon.
Imię: Angela
Poziom trudności: Średni
Pokemony do pokonania: Leafeon, Luxray
Użytkownik
- Chcesz walczyć ? - spytałem - Nie mam nic przeciwko ! Walczyć nigdy nie zaszkodzi . Przynajmniej moje Pokemony nabiorą doświadczenia . Nauczę się także czegoś i ja ! Zaczynajmy ! Ty pierwsza wystaw Pokemona ! Tak na marginesie to Ty się przed chwileczką odezwałaś ... ? - spytałem dziewczynę .
Administrator
Angela wzruszyła ramionami.
- Wybieram Leafeon - odparła, a jej pokemon wskoczyła przed nią.
Użytkownik
- Dobrze . Leafeon to Pokemon typu Grass, więc najlepiej będzie użyć Jaszczura . - myślałem . Po chwili powiedziałem :
- Ok ! Zobaczymy jak pójdzie Ci z Jaszczurem . Pokaż się nam mały ! - z PokeBall'a wyskoczył pokemon typu Fire . Quilava, gdyż tego gatunku był ten podopieczny, radośnie krzyczał :
- Quilava ! Quilava ! Quil !
- Zacznij od Zasłony Dymnej [SmokeScreen], a potem wykryj Leafeon'a i użyj Żaru [Ember] !
Administrator
- Poradzimy sobie. - Szepnęła dziewczyna. - Leafleon zaatakuj Sand-Attack, by uniemożliwić wykrycie cię! Następnie Razor Leaf dookoła siebie~! - zawołała.
Leafeon tylko zniszczył SmokeScreen. Zarówno Ember jak i Razor Leaf przetrwały i zderzyły się.
Leafeon - 80 %
Jaszczur - 80 %
Użytkownik
- Teraz użyj Szybkiego Ataku [Quick Attack] ! W razie, gdybyś spudłował użyj Żaru [Ember] ! - wydałem polecenia Pokemonowi.